marți, 8 octombrie 2013

Rosia Maidaneza...


(Pre-nota: Due to lots and lots of work I just posted this. Had it ready for like, a week, or so.)




Salut, si bine v-am regasit. Nu am mai scris de o gramada de vreme due to a lot of shit going on. Printre altele si faptul ca mi-am luat o masina si-un motor... Da' am picat carnetu' de B.. So, yeah FML. Voiam sa scriu despre asta de muuuuult timp, dar n-am apucat, si am sperat, sincer, ca o sa treaca trip-ul asta pana ma apuca pe mine cheful iar. Gen, am wordpad-ul asta deschis in alb de vreo trei zile, da' fie.

Dar, daca tot se pare ca lumea se agita, e cazul sa ma agit si eu, ca electronu', ca poate se misca si atomu'. Anyway, let's make a structure:

A) Rosia Montana. Sau de ce nu-mi pierd eu vremea pe la Universitate ca toti hipsterii.



Pai, in afara ca nu am timp, si nici chef. In principiu, pentru ca nu o sa se schimbe absolut nimic. De ce? Pai, e simplu. RMGC are licenta de exploatare de vreo 10-15 ani. Irevocabila. They own the land. Si au si drept de exploatare. Si, cum e curtea lor din spate, cam pot sa faca fix ce-si doresc ei acolo. Orice incercare de revocare a acesteia i-ar face sa urle fascism, sa ne luam un spit in fund din UE si sa ne trezim mai cu fundu'n balta decat la inceput... Si aia tot cu licenta. Si daca mai aud americanii ca avem petrol exploatat de rusi, poate ne trezim si cu ceva democratie batand la usa, deci, nu. RMGC o sa exploateze aur, argint, uraniu, si ce alte natii de minereuri folositoare la bombe nucleare gasesc ei acolo, iar noi vom lua fix pix, ca doar deh. Privatizari romanesti. Nu inteleg de ce se seaca lumea atat de tare la Rosia Montana, dar nimeni nu zice nimic de exploatarile de marmura a lu' Videanu... Sau pentru ca ala e "de-al nost" nu ne legam de el.. Well, ghici ce. Patronul RMGC e roman, nu canadian. S-a dus in Canada sa-si faca firma de minerit, ca romanii i-au dat mucu'.

Acu' eu nu zic ca nu e naspa cu cianura. E. E foarte. Da' am vaga impresie ca bajetii de la Universitate nu prea stiu despre ce e vorba. Am vaga impresie ca ei cred ca lupta pentru oprirea exploatarii. Well, that ain't gonna happen. Ever. Nu legal, cel puitn, iar daca cineva vrea sa mearga pana acolo si sa saboteze echipamente, in afara ca pun in pericol niste oameni nevinovati care-si castiga si ei o paine, cum stiu, nu rezolva multe. Gen, cum ar fi sa vina unu' la tine sa-ti puna pocnitori in sursa de la calculator la munca... Ti-ar place? Nu. Deci, da. Iar cat de cianuri, intrebarea e: Poate manifestarea ciuciului sa intarzie RMGC indeajuns de mult incat sa interzica UE in 1-2 ani treaba asta? Cu mentiunea ca daca oamenii se apuca de cianurizat cu trei zile inainte de termen, sunt safe, ca deh, legile nu sunt retroactive. (Pt cine nu intelege, retroactiv inseamna ca nu bat in urma, ci doar din momentul asta mai departe.)

Si ca sa concluzionez. De ce se iese in strada? Ca nu avem ce face acasa? Well.. why don't you get a job, for example. Si sa ma scuteasca comentariile cu "Patrimoniu National" sau "Patrimoniu UNESCO". Odata ca RMGC a investit in vreo 8 situri arheologice din zona, si nu ma refer la zona de exploatare, ci din zona extinsa, fara sa fie obligati. Doi, au investit in infrastructura, si trei, ca un spatiu sa intre in patrimoniu UNESCO, trebuie sa fie detinut de stat, iar asta e spatiu privat.

Funny enough, RMGC sunt chiar baieti de treaba comparativ cu alte corporatii, gen... McDonalds, sau Coca Cola, sau Gameloft, for that matter. Chiar o ard baietii light. (Sa nu se inteleaga ca astea trei sunt diavolii pe planeta, dar sunt mai bine vazuti, desi nu sunt chiar atat de ok.)

Bun, partea:

B) Maidanezii lu' peste. Sau de ce nu-mi pierd eu vremea cu oamenii cretini.

Pai, e simplu. Potaia, nu prea are mare vina aici. Dar ajung imediat si acolo. Deci, vorbim despre "Hai sa omoram tot ce latra si are coada." Daca iti convine ideea, well, then go fuck yourself. Si vorbesc din prisma unui om care a fost muscat si in ultima luna alergat de caini zilnic, cand sunt pe motor. Deci, da, sunt de acord. Maidanezii sunt o problema. Echivalentul unui genocid canin, nu e o solutie. Overall, sunt destul de multumit de decizia legislativa, dar ar putea fi imbunatatiri. Si acestea sunt pe puncte:

- Da, cainii trebuie luati de pe strazi. Nu e locul lor acolo.
- Da, cainii nu pot fi tinuti de stat la nesfarsit. Doua saptamani inainte de eutanasiere (exceptie fac cazurile de cainii bolnavi sau foarte agresivi, care trebuie eutanasiati pe loc) perioada in care pot fi adoptati, e decent. Acelasi lucru fac americanii. Ati vazut maidanezi in New York? Exact.
- Da, e logic ca oamenii sa poata sa ia cainii in adoptie, sau sa-i recupereze, DAR! Obligativ sa le fie facute vaccine, sterilizari (Chiar daca sunt de rasa, daca l-a prins pe strada hinghieru' inseamna ca tu nu esti in stare sa ai grija de un animal, si daca acel animal nu poate fi omorat, ca doar e al tau, macar sa nu se impuieze aiurea pe strada), si sa fie tag-uti cu RFID chips. Obligatoriu. Din banii celor care ii adopta si/sau recupereaza.
- Daca un caine adoptat/recuperat e prins pe strada a doua oara, amenda. 3000 lei. Civila, sa-ti intre la impozit. Daca il prinde a treia oara, 6000 de lei. So on and so forth.

In stilul asta, in 5 ani maxim, nu mai exista caini vagabonzi, si gata problema. Pana aici suna ca as fi deacord cu legea, si da, cu legea, sunt deacord. Cu ce NU sunt deacord sunt ratatii care chinuie si omoara animale pe strada. Dude, una e sa fie eutanasiat. Ceea ce inseamna ca e omorat FARA durere. Si alta e sa-l bati tu pana moare la coltul blocului. Pe astia i-as lega de mobra si le-as arata Bucurestiul. The long way around.

De unde tot trip-ul asta? Pai, simplu, de la un copil de 4 ani mancat de caini. Naspa. Si nu zic ca imi pasa de el, ca nu-mi pasa. Da, e naspa sa moara un copil in general... Dar nu pot sa zic ca gata, o sa plang acum o luna. I don't exactly care that much. Deci, a murit un copil. Unde? Pe un camp langa un parc... Daca prin langa intelegi aproape un kilometru. (Asta e informatie luata de la un politist, deci sunt 100% pe ceea ce zic). Campul, propietate privata. Ingradit cu un gard de tabla de aproximativ 1.5 metrii. Campul, nu chiar camp, ci mai exact, zona de constructii. Deci... e vina cainelui ca un copil a iesit dintr-un spatiu de joaca si a avut noroc ca nu a murit in 1.5 km fara sa se innece in Lacul Tei, fara sa fie calcat de masina si fara sa cada intr-o groapa de fundatie (si astea sunt doar trei ipoteze plauzibile) si a fost omorat de cainii de paza de pe o propietate privata? Pe bune? People, stop drinking the Kool-Aid! Serios. Ce vina au cainii ca si-au facut treaba? Daca eu as avea un teren cu o constructie in derulare pe acel teren, si eu as pune vreo 10 cainii inversunati de paza. De ce sa platesc 5 paznici, cand stiu ca 10 cainii infometati fac mai mult decat 3 oameni cu bastoane? De ce intrii tu pe spatiul meu privat? Zi mersi ca doar te-au muscat cainii si nu te-am impuscat eu. Fie ca esti babuta de 90 de ani, fie copil de 5. Gtfo from my land! Bwawawawawah!

Si la final, ajungem la concluzia simpla. Pai, nu puteam vorbii la stiri de Rosia Montana, ca e naspa, ca ne dau aia multi, multi, multi bani sa nu zicem nici psst si sa mearga fetele cu ochii cat cepele si mult ruj pe buze si sa zica: "Dar vai, doamna care croseteaza calcaiul de ciorapel (Cu mentiunea ca noi facem laba) vrea cu Rosia Montana si cu RMGC. Vedeti? Oamenii de rand isi doresc asta!" What I say to that? Go fuck yourself! Chiar atat de prosti ne credeti? Si asa ca, hai sa vorbim despre cat de rai sunt maidanezii. Taman azi. Dupa ce 9 ani de zile (Ca aproximativ pe atunci era Basescu primar la Bucuresti) nu am vorbit despre asta, ca pana mea, nu era ceva mai misto de mascat.

Si, ca sa ma intorc de unde am plecat: Cum stau? Nu pentru RMGC. De ce? Pt ca au impresia ca suntem prosti, de-aia. Daca veneau corect si cinstit si ziceau, am facut aia, aia si aia, ca suntem baieti buni, da' noi tot scoatem aurul, ca deh, ne permite legea. Eram ok cu ei. Dar daca ma ia cu calcaiul de la sosetica si cu, hai ia un os de maidanez sa nu-i vezi pe astia ca ies pe strada ca bezmeticii, deja asta se cheama manipularea interesului public si va cam fut in gura. Cum nu pot altfel, v-o dau pe blog. Iar de maidanezi, pai, daca privesti treaba asta ca mai mult decat un praf in ochi, inseamna ca ti-o meriti si sper sa nu mai citesti acest blog. Si daca inca nu ai inteles de ce, e simplu, pentru ca esti prost. Sau ai sub 15 ani, si atunci esti scuzat, ca vorba aia, inca nici par la subrat nu ai, asa ca nu ma astept la conexiuni neuronale importante, dar altfel, gtfo de aici, ca nu-i de tine.

Also, fuck mainstream media! De ce? Well, pt ca si ei incearca sa ne-o traga noua. Cum? Pai, simplu, bagandu-ne pe gat cacaturi, in loc sa ne arate fapte si lucrurile care se intampla cu adevarat. Sau sa mai aduc odata aminte de Turcia, si cum toata lumea e pe strazi, da' la noi auzi doar de Bianca lu' Bote? Sau cum au iesit peste 20.000 de oameni in tara la marsul INTERNATIONAl against Monsanto si nu s-a auzit nimic la stiri de asta? E simplu, astia se cam pisa pe ochii nostrii, iar noi cam stam cu gurile deschise.

Pana la urma, deschideti bine ochii, lumea e plina de culori, nu doar de gri-ul pe care-l prezinta astia.

Si pe final, va las pe Cargo - Baga-ti mintile in cap, ca acum 12 ani, baietii astia bine ziceau, si se aplica perfect si astazi.



Ne poti gasi pe:

Twitter
Facebook

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu